Avdragsgilla gåvor 2020Coronagåva och den årliga julklappen - båda avdragsgilla!

2020 är året då arbetsgivare kan ge sina medarbetare gåvor till ett värde av 1n450 kr, detta fördelas på en gåva vars värde är upp till 1000 kr (Coronagåva) och en julklapp till ett värde upptill 450 kr! Här nedan har vi samlat aktuell information om de olika gåvotyperna. 

Coronagåva till dina anställda

Visste du att du kan ge bort en coronagåva till dina medarbetare? En helt skattefri gåva för uppåt 1000 kronor. 
En coronagåva får inte vara en klumpsumma som betalas ut utan ska vara till exempel ett gåvokort eller presentkort. 
Precis vad gåvovalet är och som därför är den perfekta coronagåvan! Coronagåvor gäller utöver andra skattefriagåvor och 
kommer att gå att utnyttja till årets slut. Ta reda på mer om coronagåvor här.

Julklapp till anställda

Skatteverket skriver såhär om avdragsgilla julgåvor:

Julgåvor till anställda är skattefria för de anställda om
  • värdet inte överstiger 450 kronor inklusive moms. I gåvans värde räknas inte arbetsgivarens kostnader för administration och transporter av gåvorna in. Om värdet är högre blir gåvan skattepliktig från första kronan,
  • julgåvan inte är kontanter. Skattefriheten gäller inte gåvor som lämnas i pengar. Med pengar jämställs andra betalningsmedel som check eller postväxel. Gåva i form av presentkort som inte kan bytas mot pengar kan vara skattefri. Läs mer i Skatteverkets ställningstagande Presentkort i gåva till anställda.

Läs hela Skatteverkets skrivelse om avdragsgilla julklappar

Vi erbjuder gåvokort med olika värdenivåer – eftersom vi vet att alla har olika budget. Alla gåvokort upp till och med Uppmuntran har ett värde som understiger 450 kr och är därigenom avdragsgilla i enlighet med Skatteverkets krav. Observera att kostnaderna för administration och transporter inte räknas in i gåvans värde, så vår fraktavgift på 60 kr per paket räknas inte in i Skatteverkets krav.